Pagina's

vrijdag 30 november 2012

Recept: Bessencheesecake

Heee,

Ik zag dit recept op www.ah.nl staan en het water liep me in de mond!

Bessencheesecake


INGREDIËNTEN

  • 1/2 pak volkoren koekjes (a 300 g)
  • 70 g gezouten boter
  • 200 g suiker
  • 1 tablet melkchocolade (100 g), in stukjes
  • 2 bakjes verse roomkaas (a 200 g)
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 3 eieren
  • 1 bakje blauwe bessen (150 g)
  • 200 g volle Franse kwark

BEREIDEN

  1. 1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Verkruimel de koek in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan, voeg 25 g suiker toe en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. 2. Doe de chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie) en verdeel over de bodem. 3. Meng de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Meng het limoensap en de bessen erdoor en schep in de vorm. Bak de taart ca. 40 min. in het midden van de oven. Zet de oven op 100 ºC en laat de taart er nog 20 min. in staan. Controleer of de taart stevig is. Zo niet, laat deze dan nog enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan, controleer regelmatig. De bovenkant mag een beetje scheuren. Laat op een rooster in 1 uur buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer eventueel met nog wat blauwe bessen.
bron: ah.nl

Lekker niet? Misschien dat ik en Ronja deze nog een keer gaan maken en er dan een artikeltje over maken samen met het eind resultaat.

X Marije

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...